Zašto protein

Od proteina smo napravljeni... kosti, organi, arterije, vene pa i kosa... Osim gradivne uloge tu je uloga prenosnika kiseonika, masti, holesterola i sintetizatora glavnih enzima iz naše krvi.

NEDOSTATAK PROTEINA U NAŠOJ ISHRANI uzrokuje gubitak mišićne mase što usporava metabolizam(bazalni) i slabi vašu strukturu, uopste sposobnost da stojite uspravno. Skelet preuzima tu funkciju i tu je uzrok broj jedan epidemije problema sa kicmom i uopste zglobnim sistemom danas.

KALCIJUM je odgovoran za izgradnju kostiju međutim zaboravlja da se dodati kalcijum ne može ugraditi u kostima ako je unos proteina prenizak.  

Apsorpcija kalcijuma zavisi o vitaminu D kojeg prvenstveno nalazimo u životinjskom proteinu. Isto tako apsorpcija minerala zvisi o mišićnoj tenziji na kosti. Upravo tu se otvara problem starijih ljudi koji zbog osećaja sigurnosti prestaju dizati teško i gdje kronično nedostaje životinjski protein u ishrani . 

Zdravstvo njima prepisuje ishranu siromašnu proteinima posebno životinjskog porekla pošto se bavi njihovim preživljavanjem a ne sposobnošću za život. Brinu ih metaboliti koji su produkt takve prehrane a ne savetuju da bi kretanjem i posebno mišićnom aktivacijom ojačali svoju strukturu i skelet gde bi protein poslužio oporavku i produženju života a organizam bi se čistio prirodnim putevima naravno uz pravilno balansiran jelovnik.

Tu se prehrambena i farmaceutska industrija savršeno nadopunjavaju nauštrb našeg zdravlja. Oni ne žele da živimo nego da vegetiramo što je duze moguće uz njihovu pomoć puneći im džepove!

Uz vitamin D tu su i esencijalne masne kiseline (EFA) , gvozdje i vitamin B12 koje redom dobijamo iz hrane životinjskog porijekla. Možemo ih naći i u drugim izvorima međutim njihova mogućnost apsorpcije bitno je manja kao kod mesa i ribe.

I ZAPAMTITE...KADA JE NEŠTO ESENCIJALNO ZNAČI DA JE DOBIJENO IZ HRANE...

(Roni Kovačić) olympiashop.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plagijati popularnih brendova SARMS-a

Oralni turinabolni prah Turinabol

Glutamin - eliksir za oporavak